BAĞIŞLARINIZ

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfına bağış yapmak isteyen hayırseverler bu isteklerini şu şekilde yerine getirmektedirler:

a. Nakit ve/veya Fitre - Zekât Bağışları: TL cinsi paraların Vakıf Merkezine veya Vakfın Banka hesaplarına yatırılan miktarlardır. Vakıf Merkezine müracaatlarda bağışı yapan kişiye bağış makbuzu verilmesi yasa gereğidir. Banka yolu ile yapılacak bağışlarda bağışçının açık adresinin veya irtibat telefonunun bulunması önem arz etmektedir. (BAKINIZ BAĞIŞ BİLGİLERİ)

b. Ayni Bağışlar: Vakfın amacını teşkil eden huzurevi statüsündeki kuruluşlarında kullanılan malzemelerin bağışçılar tarafından Vakıf kanalı ile ihtiyacı olan kuruluşlarımıza iletilmesi şeklinde yapılan bağışlardır. Bu bağış türünde bağışın kabul edilebilmesi için Vakfın ilgi sahası içerisinde bulunan huzurevi statüsündeki kuruluşlarımızda veya yardıma muhtaç ailelerde kullanılanılabilecek uygun bağışlar kabul edilebilmektedir. Bu nedenle, yeni veya kullanılabilir durumda olan kıyafetler, kullanılabilir durumda olan mobilya, yaşlı veya sakatlar için tekerlekli sandalye,yürüteç vb., huzurevi statüsündeki kuruluşlarımızda kalan bakıma muhtaç yaşlılarımızın bakımları için erzak veya yaşlı maması gibi bağışlar kabul edilmektedir.

c. Vekaleten ve Adak Kurban Bağışları: 1995 yılından bu yana, Beypazarı’ndaki Vakfa ait Sekli Çiftliği’nde, Vekâleten ve Adak Kurban kesimi yapılmaktadır. Vekaleten ve Adak Kurbanlıkları, üreticiden alınarak kesilmemektedir. Bu kurbanlıklar, Vakfa ait Sekli Çiftliği’nde bütün bir yıl, tamamen doğal ortamda beslenmekte ve hijyenik koşullarda, İslami kurallara uygun olarak kesilmektedir. Kesilen kurbanların bir bölümü, yaşlı ve kimsesizler ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Vakfımız, Kurban Bayramı günleri dahil bütün bir yıl, Vekaleten ve Adak Kurbanı kesimi yapabilmektedir.

Vekaleten ve adak kurban kesim fiyatı yılın koşullarına göre belirlenmektedir.

d. Menkul ve Gayrimenkul Bağışları: Bu tür bağışlar, bağışçılar tarafından Vakfa yapılan hibeler şeklinde gerçekleşmektedir.

e. Ölüme Dayalı Tasarruf Haklarını Kullanmak Kapsamında Yapılan Bağışlar: Bu tür bağışlarda bağışı yapmak isteyen kişi hayatta iken kullandığı menkul ve gayri menkulleri vefatı halinde Vakfın kullanımına vasiyet etmesi suretiyle gerçekleşmektedir.

BAĞIŞ BİLGİLERİ:

E-posta :
Telefon :
İletiniz :

VAKFIMIZ KAMU YARARINADIR. 90/874 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE VERGİDEN MUAFTIR.